5/5

9.5/10

Bel ons +31302006362

Welke financieringsvormen hanteren wij?

Financiering is essentieel voor elk bedrijf om te kunnen groeien en slagen. Er zijn verschillende financieringsvormen beschikbaar voor ondernemers, waaronder leningen, investeringen, crowdfunding en subsidies. Elk van deze financieringsvormen heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de behoeften en doelstellingen van een bedrijf. In deze tekst zullen we deze verschillende financieringsvormen verkennen en hun kenmerken bespreken.

Overbruggingsfinanciering

Maximale looptijd:
24 maanden
Rentetarieven:
Ongunstig
Aanvraagtijd:
2-4 weken
Voorwaarden & flexibiliteit:
Zeer gunstig
Een overbruggingsfinanciering voor vastgoed is een kortlopende hypothecaire lening waarbij het object dient als onderpand. De looptijden van deze financieringen variëren van enkele maanden tot maximaal 2 jaar. Dit type financiering kan interessant zijn als overbrugging tot u een andere financiering heeft geregeld. Dit soort financieringen zijn over het algemeen vrij snel te realiseren.

Financieren via Vermogende Particulieren

Minimaal leenbedrag:
€100.000
Rentetarieven:
Marktconform voor alternatieve oplossingen
Aanvraagtijd:
5 - 15 dagen
Voorwaarden & flexibiliteit:
Gunstig
Bij FinanceFinder hebben we een uitgebreid netwerk van vermogende particulieren die niet alleen opzoek zijn naar rendement op hun kapitaal, maar die het ook leuk vinden om andere ondernemers of professionele beleggers te ondersteunen met het aankopen van hun bedrijfspand. Dit zijn financieringen die over het algemeen binnen 5 tot 10 werkdagen in orde gemaakt kunnen worden. Deze financieringsvorm zal passeren bij een van onze notarissen.

Kleine fondsen en investeringsmaatschappijen

Minimaal leenbedrag:
€200.000
Rentetarieven:
Scherp
Aanvraagtijd:
2-4 weken
Voorwaarden & flexibiliteit:
Gunstig
Via FinanceFinder is het ook mogelijk om uw zakelijke financiering in orde te maken door middel van een van onze aangesloten investeringsfondsen. Dit zijn fondsen waar wij samenwerkingsovereenkomsten mee hebben. Voordelen van een fonds zijn vooral dat de rente relatie scherp zal zijn. Wel is er vaak weinig flexibiliteit met betrekking tot het vervroegd aflossen van de hypotheek.

Institutionele beleggers

Minimaal leenbedrag:
€1.000.000
Rentetarieven:
Gunstig
Aanvraagtijd:
4-6 weken
Voorwaarden & flexibiliteit:
Redelijk
Institutionele beleggers zijn instellingen die meestal grote sommen geld beleggen. Voorbeelden van dit soort instellingen zijn pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Binnen ons netwerk zitten institutionele beleggers die o.a. via FinanceFinder hun kapitaal willen beleggen in de Nederlandse vastgoedmarkt.

Crowdfunding

Maximaal leenbedrag:
€2.500.000
Rentetarieven:
Hoog
Aanvraagtijd:
4-6 weken
Voorwaarden & flexibiliteit:
Redelijk
Crowdfunding wordt een steeds gangbaardere manier van financieren. Bij crowdfunding investeren er meerdere investeerders, ook wel de crowd, een relatief klein bedrag in een onderneming. Hiermee wordt het risico gedeeld. In ruil hiervoor willen de investeerders er iets op verdienen; vaak in de vorm van rendement. Via crowdfunding kan een financiering snel in orde gemaakt worden, maar kan het ook zo zijn dat er bijv. een 14 of 21 dagen voor nodig is. Ook zal u als ondernemer of belegger met alle informatie op het platform komen, veel ondernemers vinden dit niet prettig.

Microfinanciers

Leenbedrag:
€50.000-€250.000
Rentetarieven:
Matig
Aanvraagtijd:
3-6 weken
Voorwaarden & flexibiliteit:
Naast een relatief hoge rente, zijn de voorwaarden goed
Microkredieten zijn kleine zakelijke kredieten waarbij je geld kunt lenen tot € 50.000. Microkredieten in Nederland hebben betrekking op klein zakelijk krediet voor ondernemingen. Het is een manier om snel en gemakkelijk aan bedrijfskapitaal te komen. Microkredieten. De term microkrediet is relatief jong, het werd pas in 2008 in Nederland geïntroduceerd door de ministeries van Economische Zaken en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Kom direct in contact met één van onze specialisten.

5/5

9.5/10

59 reviews